Välkommen till oss på Björntorpets Islandshästgård!

Vi som driver gården och företaget heter Caroline Andersson och Johan Pettersson. 2013 flyttade vi hit till gården och börjar sakta men säkert bygga upp stället till vår dröm hästgård.


Björntorpets Islandshästgård är belägen med vacker natur runtomkring,  både med skog som har fina ridvägar och öppna landskap. Gården ligger mellan Vintrosa och Lanna och är från början ett lantbruk. Men för att göra gården till en hästgård istället har en uppsättning av hagar, vindskydd och planer på bygge av ett stall gjorts. En del av åkermarken finns fortfarande kvar som vi utnyttjar och gör vårt eget hösilage av. På gården finns det två stycken hus, ett boningshus och ett hus som fungerar som fika, värme- och övernattningsstuga.

Hästarna går i stora fina hagar med både skog och öppet landskap, det finns även en bäck i ena hagen så de alltid har tillgång till rinnande vatten.

Caroline har ridit och hållit på med hästar i över 25 år och för ca 12år sedan fann hon intresset för islandshästar. På sommarloven var hon på islandshästridläger och arbetade även en kort stund på en islandshästgård. Har sedan dess bara inriktat sig för islandshästar och köpte även då sin första islandshäst Hilda, som är en av hästarna som finns på gården nu.

Johan har sedan tidigare inga hästerfarenheter, men är under upplärning och rider utan problem ut på någon av gårdens hästar. Han är den som sköter den största delen av driften på gården, allt från mockning, fodring till bygge av vindskydd. Utöver gården och företaget arbetar Johan och Caroline med var sitt heltidsjobb och har tre små medhjälpare barnen Pelle, Nikki och Cherry.

Vårt mål med företaget och gården är att utöka verksamheten, utbudet och antalet hästar i framtiden.

Varmt välkomna och hoppas vi ses!
// Johan och Caroline